Home

Welkom
Welkom op de website van Bola TriGlass BV.

Bola TriGlass is de handelsnaam voor een revolutionair 3-dimensionaal glasweefsel voor toepassingen in de vezelversterkte kunststoffenindustrie (GVK-industrie). Bola TriGlass is een uit E-Glasgarens geweven sandwichmateriaal verkrijgbaar in diverse diktes vanaf 1 mm tot ca. 22 mm. De garens zijn voorzien van een speciale Silan finish.Typische weefselgewichten liggen in de orde van ca. 700 gr/m2 tot ca. 1600 gr/m2. De breedte van het weefsel is 125 cm. Standaard rollengte is 40 meter (ca. 50 m2).

Het weefsel kan gebruikt worden in combinatie met nagenoeg alle gangbare harsen zoals polyester, epoxy, phenol e.a. Na uitharding van het hars ontstaat er een soort sandwichconstructie. Dit geeft een hoge sterkte en stijfheid bij een relatief laag gewicht. Voor extra sterkte kunnen er (nat-in-nat) nog extra versterkingslagen toegevoegd worden.

Naast een serie van standaard versterkingsmaterialen in de diktes van 3, 5, 6, 8, 10, 12, 15 en 20 mm dikte leveren we ook vele klantspecifieke weefsels. Deze worden op exclusiviteitsbasis speciaal voor u ontwikkeld.

Bola TriGlass kan als constructiemateriaal gebruikt worden en ook als kernmateriaal. Het leent zich met name voor het hand lay-up of spray-up proces en met name daar waar sprake is van niet al te sterk gekromde oppervlakken. Het weefsel wordt voor diverse toepassingsgebieden ingezet: transport (automotive, treinen, luchtvaart, scheepsbouw); bouwsector; windmolens, tankbouw en tankrenovatie en diverse andere technische toepassingen.

Via het hoofdmenu is allerhande detailinformatie opvraagbaar. De foto’s op de website tonen een aantal reeds gerealiseerde toepassingen. Daarnaast wordt u onder het hoofdstuk “NEWS” steeds op de hoogte gehouden van onze laatste nieuwtjes.

Mocht na het lezen van de informatie op deze website uw interesse in Bola TriGlass gewekt zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Voor iedere toepassing is een oplossing.

Wij helpen u graag met een passende aanbieding.