Home arrow Product

Product
Bola TriGlass is een 3-dimensionaal geweven glasmat uit 100% E-Glas garens voorzien van een speciale Silan finish en bestaat uit twee geweven deklagen verbonden door verticale afstandsdraden. De garens komen van de firma Vetrotex, wereldwijd n van de grootste producenten van glasgarens.

De afstandsdraden zijn vast verweven met de deklagen waardoor er een integraal geweven sandwichconstructie ontstaat. Deze weeftechniek komt oorspronkelijk uit de velours industrie.

Door de stijfheid van de afstandsdraden ontstaan er acht-vormige verbindingsruggen tussen de beide deklagen (zie foto op de home pagina).

Bola TriGlass is uitermate geschikt als kernmateriaal waarbij n of beide deklagen nog extra voorzien kunnen worden van glasmatten of glasweefsels. Daar waar de oppervlakte eisen het toelaten kan Bola TriGlass direct ingezet worden als versterkingsmateriaal.

Door het impregneren van het drie-dimensionale glasweefsel met thermohardende harssoorten (polyester, epoxy, phenol etc.) ontstaat er een lichte en stijve constructie die voor allerhande toepassingen inzetbaar is.