Home arrow Verwerking

Verwerking
Bola TriGlass wordt toegepast in glasvezel versterkte kunststoffen. Het drie-dimensionale weefsel kan gempregneerd worden met diverse harssoorten waar onder polyester, epoxy, phenol (brandwerend), etc.

Bola TriGlass wordt gempregneerd met een thermohardende harssoort: het weefsel absorbeert de harsen en door de capillaire werking van de afstandsdraden veert het afstandsweefsel terug tot zijn oorspronkelijke geweven hoogte. Hierdoor ontstaat in n arbeidsgang een lichte, sterke en stijve sandwichconstructie met uitstekende mechanische eigenschappen.

De verwerking van Bola TriGlass loopt in een aantal stappen:

  • Bereken eerst de totaal benodigde hoeveelheid hars. (Bij kleine producten verdient het aanbeveling om een extra hoeveelheid hars te gebruiken)
  • Verdeel ca. 40% van de benodigde harshoeveelheid gelijkmatig over het oppervlak van de mal.
  • Breng dan Bola TriGlass aan en druk met (een behoorlijke druk) door middel van de mohair roller de glasmat aan in de hars.
  • Verdeel vervolgens de overgebleven 60% van de hars over de bovenzijde van het weefsel. Door de capillaire werking van de E-Glas garens wordt het weefsel automatisch gempregneerd.
  • Daarna het oppervlak zacht narollen: dit geeft een glad oppervlak. De laatste rolbeweging dient tegen de schuine richting van de afstandsdraden in te zijn. Hierdoor zal het laminaat zijn oorspronkelijke dikte terugkrijgen.
  • Voor het aanbrengen van extra deklagen altijd nat-in-nat werken.

Door de speciale weefselconstructie zijn er diverse technieken om hoekverbindingen, aansluitingen, overlappingen, rondingen etc. te construeren. Ook hierbij kunnen wij u met onze ervaringen adviseren.